Mainos
Mainos

Elokuvien Oscar-kisa loppusuoralle jännittävän tasaisena

King's Speech pitää ykköspaikkaa, tai Social Network taitaa sittenkin johtaa turvanmitalla. Black Swan kuitenkin kirii kovaa sisäradalla.

Kun vuoden 2010 elokuvien Oscar-kisa kääntyy loppusuoralle - syksyn filmifestivaalit ovat ohi, Golden Globen ja Critic's Choicen ehdokkaat julkistettu - yksikään kilpailijoista ei ole tehnyt selvää irtiottoa. Juuri nyt Oscar-asetelma on aidosti jännittävä.

- Voisi sanoa, että tällä hetkellä on muodostumassa eroa kahden suosikin, King's Speechin ja Social Networkin, välille. Edellinen toimii enemmän näyttelijöidensä varassa, kun taas jälkimmäinen on vahvoilla ohjauksen ja käsikirjoituksen Oscarin saajaksi, arvioi filmipalkintojen asiantuntija Tony Angelotti.

Toby Hooperin ohjaama The King's Speech pohjaa tositapahtumiin. Britannian kuninkaaksi yllättäen päätynyt Yrjö VI (esittäjänään Colin Firth) kärsi vaikeasta puheviasta, jota korjaamaan pestattiin eksentrinen puheterapeutti (Geoffrey Rush).

David Fincherin ohjaama The Social Network kertoo puolestaan yhteisöpalvelu Facebookin perustamisesta. Kiitetyn käsikirjoituksen teki Aaron Sorkin.

Portman on vahvoilla

Oscar-gaalassa voi juhlia myös baletin maailmaan sijoittuva elokuva Black Swan. Varsinkin pääosan esittäjä Natalie Portman on saanut ylistystä tähtiballerinan roolistaan.

Black Swan veikin eniten (12) Critic's Choice -ehdokkuuksia.

Mitalipalleille rynnivän leffakolmikon takaa saattaa kuitenkin nousta kärkeen vielä yllättäjiä. Eräs niistä on David Russellin ohjaama nyrkkeilyelokuva Taistelija. Oscarille voi kivuta Christian Bale ex-nyrkkeilijän osastaan.

Palkintopystejä niin ikään tavoittelee elokuva Winter's Bone, josta kehuja on saanut etenkin näyttelijä Jennifer Lawrence.

Oscar-kisan mustaksi hevoseksi veikataan Coenin veljesten lännenfilmiä True Grit. Unohtaa ei pidä myöskään Disneyn ja Pixarin kolmiulotteista animaatiota Toy Story 3 tai Derek Cianfrancen ohjaamaa avioparidraamaa Blue Valentine.

Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 25. tammikuuta. Elokuva-alan pääpalkinnot jaetaan Oscar-gaalassa Los Angelesissa 27. helmikuuta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme