Mainos
Mainos

Ensimmäinen suomalais-ugrilainen näyttely Suomessa

Suomalais-ugrilaisten kansojen nykytaidetta esitellään ensimmäistä kertaa Suomessa. Espoon Gallen-Kallelan Museossa avatussa näyttelyssä on mukana 36 taiteilijaa.

Heidän teoksilleen on yhteistä kiinnostus omaan etniseen taustaan. Ugriculture-näyttely esittelee suomalais-ugrilaista maailmankuvaa myyttien, muinaisuuden, nykyajan ja ympäristöaatteen välimaastossa.

Keskeisimmäksi nousee ihmisen ja luonnon suhde, vuosituhansia vanhojen kulttuurien viisaus ja näkemys luonnonjärjestyksestä ja ihmisen asemasta siinä.

Tarvaspään näyttelyn tavoitteena on saada kielisukulaistemme kautta virkistävän erilaista näkökulmaa länsimaisen taideperinteen rinnalle.

Monet taiteilijat ovat hyödyntäneet tuotannossaan arkeologista ja kansatieteellistä materiaalia. Maalaukset tulevat pääosin Venäjällä sijaitsevilta alueilta, Unkarin ja Viron osuus on keskittynyt puolestaan veistoksiin, installaatioihin, valokuvaan, videotaiteeseen ja performanssiin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme