Mainos
Mainos

Entinen Rolling Stones -kitaristi kiertueella Suomessa

Lähipäivät ovat kitaramusiikin ystäville oikeaa toiveunta. Tänään konsertoi Helsingissä rockabilly-yhtye Stray Cats. Turussa puolestaan raikaa viikonloppuna Ruisrock. Samaan aikaan aloittaa Suomen-kiertueensa Rolling Stones -yhtyeen entinen kitaristi Mick Taylor.

56-vuotias Mick Taylor oli Rolling Stonesin kitaristi vuosina 1969-74. Taylor nähdään nyt jo toista kertaa maassamme kiertueella. Menneiden vuosien stadionit ovat vaihtuneet intiimeiksi bluesklubeiksi ja festivaaleiksi.

- Ihmiset haluavat yhä käydä kuuntelemassa hyvää musiikkia. Onkin olemassa paljon blues- ja jazz-tapahtumia erityisesti kesäisin. Blues on nykyisin suositumpaa kuin se on ollut ehkä koskaan aiemmin, arvioi Taylor.

Aloitteen Taylorin Suomeen tulosta teki pieni kokkolalaisbändi, joka on soittanut monien muidenkin nimimiesten kanssa.

- Lousiana Red, Eddie Kirkland, Kim Wilson, Tolosen Jukan, Eero Raittisen kanssa. Niitä löytyy kyllä, kertoo kitaristi Niko Riippa Wentus Blues Bandista.

- No me ollaan vaan kutsuttu niitä tänne, ei se sen dramaattisempaa ole, selittää basisti Robban Hagnäs.

Sen verran on Taylor jo suomalaisia ehtinyt nähdä, että toivotus bluesin pariin kuuluu seuraavasti.

- Toivon, että teillä voisi olla hauskaa ilman, että juotte liikaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme