Mainos
Mainos

Esa-Pekka Saloselle Grammy

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen on saanut musiikkimaailman tunnetuimman palkinnon Grammyn.

Salonen palkittiin parhaasta klassisen musiikin levytyksestä viulisti Hilary Hahnin ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Grammyt jaettiin varhain tänä aamuna Suomen aikaa Los Angelesissa. Palkinnon jakaa Recording Academy, eli musiikkialan ammattilaisten yhdistys erityisistä ansioista musiikin alalla. Grammy-palkintoa on joskus kutsuttu musiikkialan Oscar-palkinnoksi.

Ylikapellimestari Salonen

Vuonna 1958 syntynyt Salonen toimi Los Angelesin filharmonikkojen musiikillisena johtajana ja ylikapellimestarina. Hän on siirtynyt lontoolaisen Philharmonia-orkesterin ylikapellimestariksi.

Koulutuksensa Salonen hankki Sibelius-Akatemiassa, jossa hän opiskeli käyrätorvensoittoa, säveltämistä ja orkesterinjohtoa vuodesta 1973-1980. Sävellyksen jatko-opintoja hän suoritti Italian Siennassa ja Milanossa.

Suomalaisista aiemmin Grammyn on pokannut Karita Mattila. Hän on voittanut Grammy-palkinnon parhaasta oopperalevytyksestä kahdesti, vuosina 1998 ja 2004.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme