Mainos
Mainos

Esa-Pekka Salosen LA-Variations ilmestyy lokakuussa

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salosen sävellyksistä koostuva LA Variations -levy julkaistaan Suomessa lokakuun alussa. Levyllä saavat ensilevytyksensä teokset LA Variations, Five Images After Sappho, Giro, Mania ja Gambit.

LA Variations on Salosen oman orkesterin, Los Angeles Philharmonicsin tilaustyö. Se sai kantaesityksensä tammikuussa 1997. Teosta on kiitetty muun muassa siitä, että Salosen on siinä katsottu loistavasti vanginneen suurkaupungin sykkeen. Levyllä teoksen esittää LAPO.

Five Images after Sappho on viisiosainen laulusarja, joka perustuu lesboslaisen antiikin runoilijan Sapfon teksteihin. Salonen on kirjoittanut teoksen sopraano Dawn Upshaw'n äänelle, ja tämä esittää sen levyllä. Orkesterina on London Sinfonietta.

Sellokonsertto Manian soittaa Anssi Karttunen, jolle teos on omistettu. Orkesterina on London Sinfonietta. Gambit- ja Giro-teoksissa soittaa LAPO.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme