Mainos
Mainos

EU:lta kaleidoskooppirahaa maamme kulttuurihankkeille

EU:n kaleidoskooppirahaa saa kolmetoista suomalaista kulttuuri -ja taidehanketta. Summa on noin 5,3 miljoonaa markkaa. Tukea annettiin nyt viimeisen kerran Kaleidoskooppiohjelman puitteissa. Jatkossa tukea jakaa EU:n Kulttuuri 2000 -puiteohjelma, joka korvaa nykyiset kulttuuriohjelmat, joihin Kaleidoskoopin lisäksi kuuluivat Ariane ja Rafael.

Suomalaisten Kaleidoskooppi-kohteet ovat mm. musiikin, teatterin, tanssin ja valokuvan alueilta. Suomalaiset ovat pääjärjestäjiä kahdessa kohteessa ja yhdessätoista hankkeessa yhteistyökumppaneita. Suomalaisilla on päävastuu Q-teatterin Itämeren alueen yhteistyötä edistävässä Baltic Circlessa sekä Valokuvakeskus Nykyajan järjestämässä kansainvälisessä valokuvatriennaalissa Backlight. Katselmus nähdään Tampereella. Kaikkiaan ohjelman viimeisellä hakukierroksella jaettiin noin 48 miljoonaa markkaa 119 kohteeseen.

Kaleidoskooppi-ohjelmalla tuettiin kulttuurihankkeita, joissa on mukana järjestäjiä ja osallistujia vähintään kolmesta jäsenvaltiosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme