Mainos
Mainos

Fabergén kellomuna myytiin 12,5 miljoonalla

Harvinaisen pääsiäismunan hinta kohosi yli 12,5 miljoonan euron. Muna palasi Venäjälle.

Fabergén harvinainen kellolla varustettu pääsiäismuna myytiin tänään ennätyshinnalla Christie'sin huutokaupassa Lontoossa. Pääsiäismunan huusi itselleen venäläinen sijoittaja: hinta kohosi 10 minuutin kilpailun jälkeen hieman yli 12,5 miljoonan euron.

Karl Fabergén signeeraama pääsiäismuna on tehty kullasta, timanteista ja emalista vuonna 1902. Siinä on kello ja ylhäällä olevasta kannesta ponnahtaa esiin kukko - kuin käkikellossa.

Munat olivat Venäjän tsaariperheen suosimia koriste-esineitä ja lahjoja, mutta tämä muna on valmistettu Rothschild-pankkiirisuvun toimeksiannosta. Muna on ollut saman suvun hallussa vuodesta 1905.

Pietarilaissyntyiset, mutta nykyään Lontoossa asuvat Fabergé-fanit Rachel ja Leopold Shapiro pelkäsivät ennen huutokauppaa, että muna siirtyy venäläisten oligarkkien omistukseen. Heidän mukaansa Venäjän uusrikkaat tietävät kulttuurista yhtä vähän kuin jugurttikuppi.

(MTV3-CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme