Mainos
Mainos

Fanny ja Alexander saa suomenkielisen kantaesityksensä Tampereella

Neljällä Oscarilla palkittu, Ingmar Bergmanin elokuvaan ja tv-sarjaan perustuva Fanny ja Alexander saa suomenkielisen kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa tämän viikon torstaina.

TTT:n suurelle näyttämölle istutettu ruotsalaismiljöö on huikaisevan kaunis katsomiskokemus. Palkitun elokuvan teatteriversio toimii hyvin.

Fanny ja Alexander on lapsen karu kokemus aikuisista. Siitä, kuinka aikuisten oikeaksi kokema rakkaus ja välittäminen, voivat lapsen näkökulmasta tuntua julmalta ja epäoikeudenmukaiselta. Lasten oma isä kuolee ja äiti rakastuu piispaan. Isäpuolen ehdottomuus on boheemissa taitelijasuvussa kasvaneille lapsille järkytys.

Lavastaja Hannu Lindholm ja valosuunnittelija Timo Alhanen luovat Suurelle näyttämölle spektaakkelimaisen teatteri-illuusion, jollaista ei ennen ole teatterin lavalla nähty. Pukusuunnittelija Tellervo Helminen loihtii viime vuosisadan alun pukuloiston, jossa naisellisuus pääsee parhaaseen kukoistukseensa ja miehet ovat toinen toistaan komeampia.

Ensi kertaa suomeksi esitettävän näytelmän on suomentanut ja sovittanut Seija Holma. Ohjaus on TTT:ssä kiinnitettynä ohjaajana työskentelevän Tiina Puumalaisen, jonka toinen syksyn ohjaustyö on Chicago-musikaali.

(MTV3)

Katso Tuula Malinin juttu: (Huomenta Suomi 1.11.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme