Mainos
Mainos

Fantasia- ja tieteiskirjailijalegenda Ursula K. Le Guin on kuollut – Maameren tarinat ja Pimeyden vasen käsi nostivat suursuosioon

Fantasia- ja tieteiskirjailija Ursula K. Le Guin on kuollut 88-vuotiaana. Le Guinin perhe vahvisti asian kirjailijan Twitter-tilillä.

Yhdysvaltalaisen Le Guinin läpimurto tapahtui vuonna 1969 romaanilla Pimeyden vasen käsi, josta hän voitti tieteiskirjallisuuden Hugo- ja Nebula-palkinnot. Fantasiakirjoja ahmivien nuorten suosikkeihin on puolestaan jo vuosikymmeniä kuulunut Le Guinin Maameren tarinat -kirjasarja, jonka pohjalta Goro Miyazaki ohjasi animaatioelokuvan vuonna 2007. Kuusi sarjan kirjaa ilmestyivät vuosina 1968–2001.

New York Times kuvailee muistokirjoituksessaan, että Le Guin piti itseään aina feministinä, vaikka suurimmassa osassa hänen kirjoistaan sankareina on miespuolisia henkilöitä. Maameren tarinat -sarjan jatko-osissa 2000-luvun alussa pääosiin pääsi myös naisia.

Ursula K. Le Guin 2

Le Guin julkaisi tuotteliaalla urallaan romaanien lisäksi myös runoutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme