Mainos
Mainos

Fantasiaesitys vaatii jättijärjestelyjä

Helsingin kulttuurivuoden erikoisimpia esityksiä on heinäkuinen Kuvia hämärässä Hietalahden telakalla. Se on jättispektaakkeli Suomen suurimmassa rakennuksessa, Masa Yardsin yli 300 metriä pitkässä hallissa.

Teoksen näyttämönä on Panaman kanavan levyinen jättimäinen vesiallas, josta juuri ennen teoksen ensi-iltaa on valtameriristeilijä purjehtinut merille. Pukujen valmistus teosta varten on kiivaassa käynnissä. Sinisen Verstaan parikymmentä käsityöläistä eri maista tekee parhaillaan käsityönä teoksen vaatimia kerrostalon korkuisia hameita ja valtavia räsymattolavasteita. Enkelipukuja valmistetaan toistasataa.

Rekvisiittaa tarvitaan paljon, sillä valmiissa fantasiaesityksessä on kolmisensataa esiintyjää: esimerkiksi kelluvia orkestereita, sukeltava kuoro, laulava hirvi taivaalla, elävä enkelihimmeli ja kymmenien metrien korkeudessa ajava raitiovaunu.

Teoksen ohjaajat Tuomo Haapala ja Ann-Cathrine Fröjdö ovat syntyjään suomalaisia, mutta jo pitkään Ruotsissa asuneita taiteilijoita. He ovat erikoistuneet suurten spektaakkeliesitysten luomiseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme