Mainos
Mainos

Fideliossa nimekkäät esiintyjät

Tähtisopraano Karita Mattila nähdään ensimmäisessä oopperaroolissaan Suomen kansallisoopperan uudessa talossa, kun Beethovenin Fidelio palaa ohjelmistoon ensi tiistaina. Tapaus on historiallinen myös siksi, ettei Mattila ole aiemmin esittänyt Leonoren roolia oopperalavalla, vaan ainoastaan Fidelion konserttiversiossa.


Oopperassa on muutoinkin nimekkäät esiintyjät; basso Matti Salminen vierailee vanginvartija Roccon osassa ja muissa päätehtävissä laulavat Raimo Sirkiä Florestanina, Esa Ruuttunen Don Pizarrona ja Jaakko RyhänenDon Fernandona. Musiikinjohdosta vastaa Paavo Berglund. Fidelio on oopperan naispääosan Leonoren valenimi, jota hän käyttää yrittäessään mieheksi pukeutuneena pelastaa puolisonsa vankilasta. Ooppera tapahtuu Sevillan lähellä 1700-luvun loppupuolella. Keskeisenä paikkana on vankila. Beethovenin ainoa ooppera sai ensi-iltansa Kansallisoopperassa vuonna 1997. Ohjauksen, lavastuksen, puvut ja valaistuksen on suunnitellut itävaltalainen Siegwulf Turek. Fideliota esitetään helmikuussa neljä kertaa. Esitykset ovat loppuunmyytyjä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme