Mainos
Mainos

Finlanders mukana tanssilavoilla jo 17 vuotta

Varsinkin rokkipuolella suomalaiset yhtyeet tapaavat kuukahtaa siihen, että musiikin onnistumisesta huolimatta bändin henkilökemia ei toimi. Tanssilavojen aateliset kuten Finlanders ovat toista maata: yhtye on soittanut pitkin poikin Suomenniemeä jo 17 vuotta.

-Kyllä se meidän jatkamisen syy, 'staying power', löytyy johtuu keskinäisestä hyvästä fiiliksestä. Viihdymme yhdessä, ja tietysti myös yleisön palaute kannustaa, aprikoi Finlandersin rumpali ja puhemies Jussi Lammela.

Vaikka taakse jäänyt taival on jo melkoinen, Finlanders kokee avata uusia latuja 15. albumillaan. Pitkäsoiton nimi on levyn hittibiisin mukaan Anna jatkua yön.

-Tällä levyllä halusimme ensi kertaa tähdätä kotikuuntelijoihin ja niihin, jotka kuuntelevat musiikkia autossa. Tähän asti levymme on tehty tanssimusiikin ehdoin, Lammela linjaa.

Tavoitteen muutos myös kuuluu lopputuloksessa.

-Levystä tuli aiempaa rauhallisempi ja romanttisempi. Samalla mies korostaa, että keikoilla Finlandersin linja ei ole muuttunut: tavoite on edelleen se, että kuulijan tanssijalka alkaa vaatia pääsyä parketille.

Yleisö vaihtunut

Finlanders on Lammelan mukaan kyennyt löytämään uuden sukupolven yleisön.

-Yleisömme on aika nuorta, noin 20-vuotiaista ylöspäin. Bändimme yleisö on Finlandersin uran aikana selvästi vaihtunut.

Siksipä Finlanders päättikin 'kierrättää' uudelle albumilleen joitakin kotimaisen kevyen musiikin vanhempia helmiä.
-Nuori yleisömme ei ole luultavasti kuullut takavuosien kappaleita. Siksi otimme mukaan esimerkiksi Veikko Samulin ja Juha Watt Vainion laulun Tule lähemmäksi.

Akustisempi sointi

Jos Lammelaa pyytää vertaamaan, missä Finlanders eroaa nyt eniten siitä mitä se oli 1980-luvun puolivälissä, mies nostaa esiin akustisuuden.

-Olemme siirtyneet enemmän akustisiin soittimiin ja sointeihin. Alussa Finlanders soi sähköisemmin.

Toki Lammelan poppoo osaa edelleen myös lisätä kaasua, kun tarve aatii. Tästä kertoo vaikkapa uuden levyn cover-versio The Sweetin hitistä Wig Wam Bam. Pitkän soittajatien kulkija Lammela sanoo, että suomalaisten tanssiorkestereiden tilanne on nyt ylipäänsä hyvä.

-Se, että tanssimusiikkia tekevät yhtyeet kuten Agents ja Yölintu menestyvät myös levymyynnissä, heijastuu etuna muillekin, lavojen nestori kumartaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme