Mainos
Mainos

Finlandia-junior lastenromaanille, jossa ei ole kuvitusta

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -palkinnon saa Kreetta Onkeli kirjastaan Poika joka menetti muistinsa. Otavan julkaisema teos on lastenromaani, jossa ei ole kuvitusta.  

Poika joka menetti muistinsa kertoo helsinkiläispuistosta heräävästä nuoresta Artosta, joka ei muista vanhempiaan tai kotiaan. Hän löytää yllättävää ystävyyttä ja lämpöä pääkaupungin itäisistä lähiöistä. 

Onkeli sanoo kirjoittaneensa kirjan nyt 13-vuotiaan poikansa pyynnöstä. 

– Pari-kolme vuotta sitten hän kerran valitti, että hänellä ei ole mitään luettavaa. Haluan olla hyvä äiti, joten lupasin kirjoittaa hänelle jotain. Kreetta Onkeli on julkaissut tänä vuonna kaikkiaan kolme lastenkirjaa. Aiemmin hän on kirjoittanut vain aikuislukijoille. Kirjailijan tunnetuin teos lienee hänen esikoisromaaninsa Ilonen talo (WSOY, 1996), joka kuvaa äitinsä alkoholismista ja mielenterveysongelmista kärsivän pienen tytön hätää.  

Finlandia Junior -palkinnon arvo on 30 000 euroa. Onkelin teoksen valitsi voittajaksi kuuden ehdokkaan joukosta Jarno Leppälä eli Duudson-Jarppi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme