Mainos
Mainos

Finlandia-skandaali: Yksi ehdokkaista ei ole suomalainen

Alexandra Salmela ei ole menettämässä ehdokkuuttaan kirjallisuuden Finlandia-palkinnolle, vaikka hän ei olekaan Suomen kansalainen. Palkinnon sääntöjen mukaan sen voi saada vain Suomen kansalainen.

- Suomen kirjasäätiön hallitus käsittelee paraikaa ehdotusta, jonka mukaan Salmela saisi pitää ehdokkuutensa, kertoo Kirjasäätiön asiamies Sakari Laiho.

Salmelan romaani 27 Eli kuolema tekee taiteilijan (Teos) nimettiin yhdeksi kuudesta Finlandia-ehdokkaasta. Laihon mukaan Salmelan päätyminen ehdokaslistalle oli työtapaturma.

- Emme automaattisesti tarkista, että jokainen meille lähetetty kirja täyttää Finlandia-ehdokkuuden säännöt. Olettama on, että teos on sääntöjen mukainen. Nyt epäilys ei valitettavasti herännyt.

Laihon mukaan Salmelan hylkääminen ehdokaslistalta johtaisi kohtuuttomuuteen, koska ehdokkuus on mennyt säätiön seulan läpi.

- Finlandia-palkinto ei ole juridiikkakilpailu, Laiho lisää.

(MTV3 - STT)

Jutusta on poistettu kommentointimahdollisuus asiaankuulumattomien kommenttien vuoksi.

Kirjasäätiön asiamiestä Sakari Laihoa haastattelee Pekka Niemiaho.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot