Mainos
Mainos

Finlandia-skandaali: Yksi ehdokkaista ei ole suomalainen

Alexandra Salmela ei ole menettämässä ehdokkuuttaan kirjallisuuden Finlandia-palkinnolle, vaikka hän ei olekaan Suomen kansalainen. Palkinnon sääntöjen mukaan sen voi saada vain Suomen kansalainen.

- Suomen kirjasäätiön hallitus käsittelee paraikaa ehdotusta, jonka mukaan Salmela saisi pitää ehdokkuutensa, kertoo Kirjasäätiön asiamies Sakari Laiho.

Salmelan romaani 27 Eli kuolema tekee taiteilijan (Teos) nimettiin yhdeksi kuudesta Finlandia-ehdokkaasta. Laihon mukaan Salmelan päätyminen ehdokaslistalle oli työtapaturma.

- Emme automaattisesti tarkista, että jokainen meille lähetetty kirja täyttää Finlandia-ehdokkuuden säännöt. Olettama on, että teos on sääntöjen mukainen. Nyt epäilys ei valitettavasti herännyt.

Laihon mukaan Salmelan hylkääminen ehdokaslistalta johtaisi kohtuuttomuuteen, koska ehdokkuus on mennyt säätiön seulan läpi.

- Finlandia-palkinto ei ole juridiikkakilpailu, Laiho lisää.

(MTV3 - STT)

Jutusta on poistettu kommentointimahdollisuus asiaankuulumattomien kommenttien vuoksi.

Kirjasäätiön asiamiestä Sakari Laihoa haastattelee Pekka Niemiaho.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme