Mainos
Mainos

Finlandia-valitsija epäili aluksi itsekin

Hypnoottinen nykyklassikko. Tarkkoihin havaintoihin perustuvaa runollista kieltä. Muun muassa näin kulttuurineuvos Tuula Arkio perustelee valintaansa Finlandia-palkinnon saajaksi.

Arkio kertoo MTV:n uutisten haastattelussa miettineensä itsekin ensin Antti Hyryn Uunia aloittaessaan, miksi ihmeessä uunin rakentamisesta pitäisi lukea 400 sivua.

- Pikku hiljaa satoja sivuja lukiessa alkoi kuitenkin huomata, että itse asiassa luen paljon enemmästä kuin teksti kertoo.

Arkion mielestä Uuni kertoo vahvasti oman elämän rakentamisesta. Linjalangoista, joihin elämänsä asettaa. Itse muuraamisen lisäksi tärkeää on myös se, mitä tehdessä oppii.

Tuula Arkio puolustaa myös taidepalkintojen asemaa suomalaisessa kirjallisuuskeskustelussa. Vaikka taiteessa on vaikea sanoa, mikä on parasta, palkinnoilla on oma merkityksessä.

- Jos tällaista tarvitaan suuren yleisön mielenkiinnon herättäjäksi, niin mikäs siinä. Toki nämä on puhtaasti markkinointimielessä luotu.

Katso Terhi Hyvärisen juttu

Katso kulttuurineuvos Tuula Arkion haastattelu

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme