Mainos
Mainos

Francisco de Goyan kadonneet grafiikanlehdet löytyivät

Kadonneet työt löytyivät vuosi-inventaarion yhteydessä museon konservointitiloista. Työt asetetaan yleisön nähtäville mahdollisimman pian.

Valtion taidemuseon kokoelmiin kuuluvat Francisco de Goyan kadonneet grafiikanlehdet ovat löytyneet. Goyan Sodan kauhuja -sarjan 30 grafiikanlehteä ilmoitettiin kadonneiksi keväällä 2005. Työt löytyivät Sinebrychoffin taidemuseon vuosi-inventaarion yhteydessä museon konservointitiloista.

Museon asiantuntijat ovat kaiken aikaa osanneet odottaa, että Goyan (1746-1828) grafiikanlehdet vielä löytyvät. Valtion taidemuseon vanhan eurooppalaisen grafiikan kokoelmaa on jouduttu Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden peruskorjausten, muuttojen ja laajennusten vuoksi siirtämään useita kertoja paikasta toiseen.

Kadoksissa olleet Goyan teokset ovat toistasataa vuotta vanhoja jälkivedoksia. Niiden kuntokartoitus on jo aloitettu. Sinebrychoffin taidemuseon johtaja Ulla Huhtamäki lupaa, että työt asetetaan yleisön nähtäville heti kun mahdollista.

Sodan kauhut -sarja käsittää kaikkiaan 80 työtä. Ne kaikki on tarkoitus saada esille yhdessä.

Valtion taidemuseo on 2000-luvun alusta kehittänyt kokoelmiensa sisäistä hallintaa etenkin uuden tietotekniikan avulla. Ylijohtaja Risto Ruohosen mukaan on silti selvää, että museo ottaa taideteosten siirtoihin ja kuljetuksiin liittyvät prosessit vielä erilliseen tarkasteluun tämän tapauksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme