Mainos
Mainos

Gianandrea Noseda johtaa ensi kertaa RSO:ta

Gianandrea Noseda johtaa perjantaina Radion sinfoniaorkesteria ensimmäistä kertaa. Konsertti pidetään Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Italialaissyntyinen kapellimestari toimii BBC:n filharmonikoiden ylikapellimestarina.

Konsertin ohjelmassa ovat Ottorino Respighin 1600- ja 1700-luvun klaveerisävellyksiin perustuva Linnut ja Hans Werner Henzen kolmas viulukonsertto, jonka soittaa viulisti Pekka Kuusisto. Päätösnumerona kuullaan Felix Mendelssohnin sinfonia nro 3 "Skotlantilainen".

Gianandrea Noseda on muun muassa työskennellyt BBC:n filharmonikoiden ylikapellimestarina syksystä 2002. Vuonna 1997 hän aloitti Mariinski-teatterissa kaikkien aikojen ensimmäisenä ulkomaalaisena vierailevana kapellimestarina. Hän oli Pietarissa mukana perustamassa Mariinskin nuorten filharmonista orkesteria, jonka ylikapellimestarina hän toimii parhaillaan.

Kuluvalla kaudella hän on debytoinut New Yorkin filharmonikoiden ja Cincinnatin sinfoniaorkesterin johtajana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme