Mainos
Mainos

Guggenheimille tonttivaraus äänestyksen jälkeen

Guggenheim-museohanke saa  odotetusti tonttivarauksen Olympiaterminaalin ja Vanhan kauppahallin väliselle alueelle Etelärantaan.

Helsingin kaupunginhallitus teki päätöksen äänin 10-5.       Tonttivarausta puolsivat kokoomuksen, vihreiden ja rkp:n edustajat. Varausta vastustivat sosialidemokraatit, vasemmistoliitto sekä perussuomalaisten edustaja.

Kokoomuksen hallitusryhmän edustaja Lasse Männistö (kok) on tyytyväinen päätökseen.

-Arkkitehtuurikilpailu ei sido Helsinkiä vielä mihinkään, vaan nyt tarvitaan vielä kaupungin omat laskelmat hankkeen rahoituksesta  ja taloudellisista vaikutuksista.

Männistö arvioi, että varsinaiseen päätökseen museohankkeen toteuttamisesta tai hylkäämisestä päästään vuoden 2015 keväällä.

Hanketta vastustaneet sosialidemokraatit eivät saaneet läpi vaatimustaan museohankkeen palauttamisesta valtuustoon uudelleen valmisteltavaksi.

Helsingin Guggenheim-museo

-Rakennuskustannukset 140 mij. €

-käyttökustanukset 5 milj. €/vuodessa

-näyttelytilaa 4000 neliömetriä, saman

verran kuin New Yorkin Guggenheim-museossa

Päätös tarkoittaa sitä, että Guggenheim-säätiö voi ryhtyä suunnittelemaan arkkitehtuurikilpailua. Säätiö on kertonut, että se vastaa kilpailun rahoituksesta, joka tulee yksityisistä varoista. Kaupunki ei osallistu kilpailun kustannuksiin. 

Guggenheim-säätiön suunnitelmissa on järjestää museorakennuksesta avoin kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. KIlpailuun odotetaan töitä sekä maailman johtavilta arkkitehdeiltä että uusilta kyvyiltä. Kymmenen parasta kilpailutyötä esiteltäisiin yleisölle, joka pääsisi jakamaan oman mieliiteensä tuomariston kanssa. Voittajatyö on tarkoitus julkistaa avoimessa tilaisuudessa Helsingissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme