Mainos
Mainos

Guggenheimista perinteitä rikkova maamerkki

Solomon R. Guggenheim -säätiön tänään Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle luovuttamassa selvityksessä uskotaan, että Katajanokalle rakennettavasta museosta tulisi näkyvä maamerkki, joka heijastaisi Helsingin pyrkimystä tulla tunnetuksi kulttuuripääkaupunkina.

Guggenheim-museolta odotetaan vahvaa panosta Suomen taideyhteisöön. Se toimisi selvityksen mukaan taiteellisena keskuksena, joka tekisi yhteistyötä kaupungin muiden taidelaitosten kanssa ja toisi Helsingille kansainvälistä huomiota.

Helsingin Guggenheim keskittyisi maalaustaiteen ja kuvanveiston sijaan erityisesti arkkitehtuuriin ja designiin.

Selvityksessä ehdotetaan, että Helsingin Guggenheimilla ei olisi laajoja omia kokoelmia, mutta se rikkoisi perinteitä ja ottaisi yleisön vahvasti mukaan. Museo järjestäisi vuosittain 2-3 suurnäyttelyä ja lisäksi 3-5 pienempää. Selvityksessä suositellaan, että Guggenheim-museo ottaisi hoitaakseen myös osan Helsingin taidemuseon nykyisistä tehtävistä.

Jos Helsingin valtuutetut hyväksyvät hankkeen, uuden museon suunnittelijasta järjestetään kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme