Mainos
Mainos

Gummerus ja Helsingin yliopisto perustavat kirjailijakoulun

Gummerus ja Helsingin yliopisto alkavat yhteistuumin kouluttaa ammattikirjailijoita. Kustantamo ja yliopiston kotimaisen kirjallisuuden koulutusohjelma perustavat Gummeruksen kirjailijakoulun, jonka tarkoitus on valmentaa edistyneitä proosan kirjoittajia ammattiin.

Kirjailijakoulun opetuksesta vastaavat kirjoittamisen käytännön ohjauksen osalta toimituspäällikkö, kirjailija Tero Liukkonen ja romaanikerronnan teorian osalta Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi.

-Gummeruksen kirjailijakouluun pääsevät lahjakkaat kirjoittajat, joiden tekstit hipovat julkaisukynnystä. Normaalin käytännön mukaan esikoiskirjailija saa ammattimaista tukea kirjoittamiseen vasta, kun kustannussopimus on tehty. Koulutuksen avulla annamme tuen ja osaamisen käyttöön jo poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, Liukkonen kertoo.

Koulutus koostuu itsenäisestä etätyöskentelystä, viikonlopputapaamisista ja muista intensiivijaksoista. Keskeinen päämäärä on muokata käsikirjoituksesta valmis romaani.

Koulutus alkaa tänä syksynä ja jatkuu ensi vuoden loppuun. Hakijoiden joukosta mukaan pääsee 8-10 parasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme