Mainos
Mainos

Günter Grass suomii kapitalismia

Saksalainen Nobel-kirjailija ja yhteiskuntakriitikko Günter Grass varoittaa kapitalismin ja uusliberalismin epäkohdista. Kapitalismi syyllistyy samoihin virheisiin kuin kommunismi ja luottaa omiin uskonkappaleisiinsa, Sosiaaliset saavutukset, joiden vuoksi on taisteltu niin kauan, murenevat yksi toisensa jälkeen, Grass sanoi uusimman teoksensa Vuosisatani espanjankielisen käännöksen julkistamistilaisuudessa Madridissa viikonvaihteessa.

Eurooppa ei ole sivistänyt kapitalismia sosiaalisen keskustelun avulla. Sosialistiset puolueet ovat osavastuussa harjoitetusta uusliberaalista politiikasta, jossa kaikki alistetaan taloudelle, Grass jatkoi.

Günter Grass otti perjantaina Oviedossa Pohjois-Espanjassa vastaan arvostetun Asturian prinssin palkinnon. Joulukuussa hän vastaanottaa Tukholmassa Nobelin kirjallisuuspalkinnon.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme