Mainos
Mainos

Hannes Sihvo sai Lauri Jäntin palkinnon Kivi-elämäkerrasta

Professori Hannes Sihvo sai tämänvuotisen Lauri Jäntin palkinnon teoksestaan Elävä Kivi - Aleksis Kivi aikanansa (SKS). Tunnustus on 10 000 euroa ja sen myöntää Lauri Jäntin säätiön hallitus vuosittain erityisen merkittävän tietokirjan tekijälle.

Palkintolautakunnan mukaan Sihvon mittava teos osoittaa, ettei Aleksis Kivi ole aiheena vielä loppuun kaluttu, vaikka hänestä on 130 vuoden aikana kirjoitettu enemmän kuin kenestäkään muusta suomalaisesta kirjailijasta.

-Teos näyttää myös, että elämäkerrallisella kirjallisuudentutkimuksella on yhä oma tärkeä tehtävänsä esteettisen, tekstilähtöisen tutkimuksen rinnalla, perusteluissa todetaan.

Palkintolautakunnan mielestä myös kirjan runsas kuvitus ja Markus Itkosen onnistunut typografinen asu tekee sen miellyttäväksi lukea. Kansalliskirjailijamme koko kuva esittäytyy Sihvon teoksessa tuoreena, rikkaana ja monivivahteisena. Elävä Kivi - Aleksis Kivi aikanansa oli myös Tieto-Finlandia-ehdokas tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme