Mainos
Mainos

Häräntappoase ilmestyy selkokielellä

Kymmenes selkokirjallisuuden Seesam-palkinto on myönnetty selkokirjailija Pertti Rajalalle ja kirjailija Anna-Leena Härkönen on nimetty selkokirjakummiksi. Selkokirjallisuus on tarkoitettu niille, joilla on suuria lukemisen esteitä, mutta intoa päästä nauttimaan kirjallisuuden merkkiteoksista.

Pertti Rajala on kirjoittanut yli 75 selkokirjaa, mikä on enemmän kuin kukaan toinen Suomessa - ja todennäköisesti enemmän kuin kukaan missään muuallakaan.

Palkinnonsaajan tuotannosta löytyy monta selkokirjallisuuden merkkiteosta, muun muassa kansalliseepos Kalevala sekä yhdessä Helvi Ollikaisen kanssa selkokielelle mukautettu Aleksis KivenSeitsemän veljestä. Yhtenä palkintoperusteena mainitaankin palkinnonsaajan osoittama rohkeus tarttua kirjoissaan suuriin ja haastaviin aiheisiin. Tänä syksynä Pertti Rajalalta on ilmestynyt selkokirjoina Urho Kekkosen elämänkerta sekä Robin Hood.

Tänään Helsingin Kirjamessuilla julkistetaan myös uusi selkokirjakummi. Kirjailija Kari Levolan haasteen ottaa vastaan kirjailija Anna-Leena Härkönen, jonka Häräntappoase-esikoisteoksesta tehdään selkomukautus.

Selkokirjakummiksi haastetaan joka toinen vuosi yksi tunnettu suomalainen kirjailija, jonka tuotantoa ei toistaiseksi ole muokattu selkokielelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme