Mainos
Mainos

Harrastajateatterikesässä aiempaa fyysisempää teatteria

Seinäjoella tänään alkaneessa harrastajateatterikesässä nähdään paljon energiaa ja liikettä sisältäviä esityksiä. Alan ammattilaisraati arvioi esitykset viikonlopun aikana.

Harrastajateatterikesän valtakunnallisessa katselmuksessa on mukana kaikkiaan 11 harrastajaryhmää. Mukaan pyrki kaikkiaan 57 teatteriesitystä, joista näyttelijä Tanjalotta Räikkä karsi mukaan otettavat esitykset. Hakijoiden joukossa oli paljon uusia tekstejä ja juttuja, joita oli työstetty työryhmissä, hän luonnehtii.

Räikän mukaan Seinäjoella nähdään nyt aiempaa fyysisempää teatteria, jossa kehon kerronta on näkyvissä. Hengästyttävän ilotulituksen ja oivallisen satiirin lomassa esityksen teemat herättävät myös pohtimaan.Yksi peruskysymyksistä on, miten paljon olemme toisistamme vastuussa.

Teatteriryhmät esiintyvät Seinäjoella koko viikonlopun. Alan ammattilaisista koostuva raati arvioi katselmusesitykset ja antaa niistä palautetta. Raadissa istuvat tänä vuonna yhteisöteatterin tekijä ja ohjaaja Pieta Koskenniemi, näyttelijä ja ohjaaja Eija-Irmeli Lahti, käsikirjoittaja ja ohjaaja Ari Wahlsten sekä teatterinjohtaja ja ohjaaja Petri Lairikko.

Harrastajateatterikesä järjestetään 34. kerran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme