Mainos
Mainos

Hartolan kesänäyttelyssä klassista ja kokeilevaa

Hartolan kesänäyttelyn 17 taitelijasta noin puolet on mukana Maila Talvio -salongissa ensimmäistä kertaa. Näyttely esittelee tällä kertaa klassista ja kokeilevaa kuvataidetta.

Hartolan kulttuurisihteeri Marja Poukama pitää yhtenä kesän löytönään helsinkiläistä nuorta taidemaalaria Tea Uksilaa. Hän maalaa helein värein isohkoja kuvia naisista. Muista maalareista mainittakoon lahtelainen Anne Hakala.

Hiljakkoin viisivuotisen taiteilija-apurahan saanut orimattilalainen Kyllikki Haavisto käyttää "maalauksissaan" monenlaista sekatekniikkaa aplikointia myöten. Annu Eklundin pronssiveistokset ovat tyyliltään kevyempiä kuin ennen.

Anneli Sipiläiseltä nähdään suurikokoisia puutöitä. Veistäjänä esittäytyy nyt myös taidekäsityöläisenä tunnettu Martti Hyppänen. Tavallista laajempaan kuvanveistäjien kaartiin kuuluu myös hartolalaissyntyinen Anne Elina Alho. Hän on luonut muotokuvia muun muassa keramiikasta, huovuttamalla ja sanomalehdestä leikkaamalla.

Alhon mies Hannu Pentti on yksi näyttelyn suuresta graafikkoryhmästä, johon kuuluvat lisäksi muun muassa Jaana Aalto, Outi Kirves ja Marko Suomi.

Maila Talvio -salonki avasi ovensa 17. kerran Itä-Hämeen museon pihapiirissä tänään. Näyttely jatkuu 10. elokuuta saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme