Mainos
Mainos

Harvinaista japanilaistaidetta Ateneumissa

Ateneumin juhlavuosi jatkuu kahden Japanin tunnetuimpiin kuuluvan maisemataiteilijan näyttelyllä. Hokusain (1760-1849) ja Hiroshigen (1797-1858) puupiirrokset innoittivat jo kultakautemme taiteilijoita vuosisadan vaihteen Pariisissa, mutta vasta nyt niitä esitellään näin kattavasti Suomessa.

Näyttelyssä on esillä lähes 200 moniväripiirrosta, jotka kaikki on saatu lainaksi tokiolaisesta Yasusaburo Hara Collectionista. Ne ovat nyt ensimmäistä kertaa nähtävillä Japanin ulkopuolella.

Näyttelyn helmiin kuuluu muun muassa Hokusain Suuri aalto vuodelta 1830, josta on tullut yksi Japanin taiteen tunnuskuvista.

Hokusai & Hiroshige. Matkalla Edoon -näyttely avautuu huomenna ja jatkuu 7. joulukuuta saakka.

Myös Ateneumin valokuvanäyttelyiden sarjassa on tänä syksynä pääosassa Japani. Huomenna avautuva Mustaa ja valkoista. Japanilaisen valokuvataiteen klassikoita esittelee toisen maailmansodan jälkeen työskennelleiden japanilaiskuvaajien tuotantoa. Esillä on 64 työtä kahdeksalta valokuvaajalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme