Mainos
Mainos

Helsingin keskustakirjasto nousee Töölönlahdelle

Helsingin kaupunki aikoo rakentaa keskustakirjaston Töölönlahdelle rakenteilla olevan Musiikkitalon ja rautatieaseman läheisyyteen. Lisäksi alueelle suunnitellaan maanalaisia monitoimitiloja, jotka voisivat liittyä keskustakirjastoon.

Hanketta pohtinut työryhmä uskoo, että uusi rakennus taipuu parhaiten tulevaisuuden tarpeisiin. Tavoitteena on luoda ihmisten ja kulttuurien kohtauspaikka, jossa hyödynnetään uutta tekniikkaa.

Hanke on tarkoitus saada kaupunginvaltuuston päätettäväksi jo tänä vuonna. Rakennuksen on määrä valmistua itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Rakentamisen on laskettu maksavan noin 56 miljoonaa euroa, mutta Helsinki toivoo saavansa rahoitusta myös valtiolta tai seudun muilta toimijoilta.

Suunnitelmat useiden lähikirjastojen lakkauttamisesta ovat viime viikkoina herättäneet närää Helsingissä. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kuitenkin vakuuttaa, että lähikirjastoverkkoa ja keskustakirjastoa käsitellään erillisinä asioina, eikä toisen lisääminen ole toiselta pois.

Katso Terhi Hyvärisen juttu

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme