Mainos
Mainos

Helsingin kolme vuosisataa näytteillä

Juhlavuottaan viettävä Helsinki muuttuu lauantaista alkaen näyttelytilaksi kesän loppuun saakka. Suomen Museoliiton tuottama tapahtuma, Kolme historian näyttämöä, esittelee pääkaupungin historiasta kolme vuosisataa ja kolme keskeistä paikkaa: Viaporin, Senaatintorin ja Rautatientorin.

Helsingin suurkirkko

Kukin näyttämö tutustuttaa omaan aikaansa konttinäyttelyissä, erilaisissa tapahtumissa ja opastetuilla kierroksilla, joista suuri osa on ilmaisia. Oppaat ovat Helsingin yliopiston historian laitokselta.

Heinäkuun näyttämönä toimii Viapori, joka kertoo 1700-luvusta, linnoitushistoriasta ja Ruotsin vallan ajasta. Linnoitus teki Helsingistä oikean kaupungin, ja maailmanpolitiikan polttopisteen.

Elokuussa vuorossa on Senaatintori, joka kuvaa 1800-lukua, valtaa ja instituutioita sekä Venäjän vallan aikaa. Helsingistä kehittyi maan pääkaupunki, ja se sai valtaa symboloivat rakennukset: yliopiston, senaatin ja tuomiokirkon.

Syyskuussa kolmantena näyttämönä toimii Rautatientori, joka edustaa 1900-lukua, kommunikaatiota ja liikennettä sekä itsenäisyyden aikaa. Rautatientori on ollut portti Helsinkiin ja liikenteen solmukohta läpi vuosisadan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme