Mainos
Mainos

Helsingin musiikkitalon johtokaksikko irtisanoutui

Helsingin Musiikkitalo Oy:n johto vaihtuu ja toimintatapa muuttuu. Toimitusjohtaja Kenneth Katter ja johtaja Helena Hiilivirta ovat irtisanoutuneet tehtävistään. Yhtiö siirtyy tästedes yhden johtajan malliin. Uuden toimitusjohtajan haku alkaa käytännössä heti.

Musiikkitalon hallituksen puheenjohtaja Veikko Kunnas vakuuttaa, että yleisölle Musiikkitalon toiminta näkyy muutoksesta huolimatta yhtä tasokkaina konsertteina kuin aikaisemminkin.

Kunnaksen mukaan muutoksen taustalla on verottajan päätös evätä Helsingin Musiikkitalo Oy:ltä yleishyödyllisen toimijan status. Verottajan mukaan Musiikkitalo on kuin mikä tahansa osakeyhtiö.

- Missään nimessä organisaatiomuutos ei tarkoita sitä, että jatkossa Musiikkitalossa järjestettäisiin enemmän kokouksia kuin konsertteja. Tämä on musiikille tehty talo, Kunnas painottaa.

Helsingin Musiikkitalo Oy on kolmen päätoimijan eli Helsingin kaupunginorkesterin, Yleisradion ja Sibelius-Akatemian muodostama palveluyhtiö. Se muun muassa vuokraa päätoimijoilta vapaaksi jääneet konserttisalivuorot.

Jatkossa se ei enää itsenäisesti tuota ohjelmaa.

Katso Helsingin Musiikkitalon hallituksen puheenjohtaja Veikko Kunnaksen haastattelu (Kymmenen uutiset 24.11.2011)

Katso Merja Sundströmin raportti (Seitsemän uutiset 24.11.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme