Mainos
Mainos

Hietaniemen "Vienan punainen kuu" julkaistaan Kanadassa

Laila Hietamiehen romaani Vienan punainen kuu julkaistaan heinäkuussa Kanadassa. Teoksen on kääntänyt englanniksi Toronton yliopiston kirjallisuuden professori Börje Vähämäki. Kustantaja on Aspasia Books Publishing.

Romaani ilmestyy samanaikaisesti, kun suomalaista sukujuurta olevat kanadalaiset kokoontuvat Torontossa viettämään suurjuhlaansa FinnGrandFestia. Laila Hietamiehen romaanit ovat suosittuja Amerikassa asuvien suomalaista sukuperää olevien keskuudessa. Jo vuosia on kaivattu englanninkielisiä käännöksiä, koska kaikki eivät enää osaa suomea.

Vienan punainen kuu ilmestyi vuonna 1992. Se kertoo kahden nuoren naisen kohtalosta vuosisadan alun tarunhohtoisessa Vienassa. FinnGrandFestin ohjelmassa nähdään myös Hietamiehen romaaniin Hylätyt talot, autiot pihat pohjautuvan elokuvan esitys. Elokuvan ohjaaja on Lauri Törhönen. Laila Hietamies on myös läsnä romaaninsa julkistamistilaisuudessa Torontossa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme