Mainos
Mainos

Hobitit Svenskanissa

Svenska Teatern Helsingissä valmistautuu suurkoitokseen -perjantaina ensi-iltaan tulevaan Taru sormusten herrasta -musikaaliseikkailuun. Näyttävä Sagan om Ringen yhdistää musiikkiteatteriin miimistä ja koreografista teatteria.

Lavalla on esimerkiksi erikokoisia nukkeja. Jotkut ovat niin valtavia, että niiden liikuttelemiseen tarvitaan kahdeksan ihmistä. Esityksessä käytetään myös yli viittäkymmentä naamiota, joista osa on commedia dell arten inspiroimia, toiset esimerkiksi afrikkalaisesta kulttuurista vaikutteita saaneita.

Teoksen ohjaa, lavastaa ja puvustaa Andrey von Schlippe. Musiikin on säveltänyt Toni Edelmann.

Taru sormusten herrasta on J.R.R. Tolkienin yli tuhatsivuinen menestysteos, joka on miljoonien lukijoiden kestosuosikki. Sen suosio räjähti kymmenen vuotta ilmestymisen (v. 1954) jälkeen, kun siitä vuonna 1965 otettiin taskupainos Yhdysvalloissa. John Ronald Reuel Tolkien oli englannin kielen ja kirjallisuuden professori Oxfordin yliopistossa. Hän oli myös muinaisten kielten tutkija ja runoilija.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme