Mainos
Mainos

Hugon jälkeläiset: Kurjat sai kurjan jatko-osan

Kirjailija Victor Hugon jälkeläiset ovat yrittäneet estää hänen mestariteoksensa, Kurjien, tuoreen jatko-osan myynnin. Jälkeläiset vaativat oikeudessa, että Francois Cerecan kirjoittama romaani Cosette tai illuusioiden aika vedetään pois markkinoilta.

Pariisilainen oikeus päätti eilen hylätä Hugon jälkeläisten vaateen. Vaateen mukaan jatko-osa on vain rahanteko-operaatio, joka loukkaa Hugon tekijänoikeuksia.

Hugon suku oli myös vaatinut yli 3,5 mmk:n (580 000 euroa) suuruisia korvauksia. Oikeus katsoi, että Hugo ei ollut halunnut jälkeläistensä valvovan hänen kirjallista perintöään. Hugo totesikin, että kirjailijan jälkeläisillä ei pidä olla tällaisia oikeuksia.

Cerecan kustantaja Plon aikoo julkaista myös toisen Kurjat-teoksen jatko-osan nimeltä Marius pakolainen. Victor Hugo julkaisi Kurjat-klassikkonsa vuonna 1862.

(STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme