Mainos
Mainos

Huovinen puolustaa jouluvirsiä kaikissa kouluissa

Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen ottaa kantaa pian joulun lähestyessä nousevaan kysymykseen: sopivatko jouluvirret laulettaviksi valtion tai kunnan ylläpitämissä oppilaitoksissa.

– Minun mielestäni ja eduskunnan mielestä sopivat, kirjoittaa Huovinen tuoreessa kirjassaan Enkeli taivaan.

– Perustuslakivaliokunnan mukaan koulun nykyiset juhlatraditiot ovat osa suomalaista kulttuuria, perustelee Huovinen ja viittaa uskonnonvapauslain uudistamiseen vuonna 2002.

– Vaikka eduskunta ei sitä erikseen mainitsekaan, voidaan myös monikulttuurisissa kouluissa hyvällä mielellä laulaa niin suvivirsi kuin Enkeli taivaan. Nämä virret ovat olennainen osa maamme perinteitä, sanoo Huovinen.

Päiväkotien ja koulujen käytännöt vaihtelevat nykyisin suuresti. Osa vanhemmista syyttää koulua opetustehtävän laiminlyömisestä jos perinteisiä lauluja ja virsiä ei opeteta, osa taas kokee kristillisten laulujen loukkaavan muihin uskontokuntiin kuuluvia oppilaita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme