Mainos
Mainos

Huumeiden voimalla sinfonialavalle

Rocktähdet ovat tunnettuja rajusta päihteiden käytöstä, mutta myös klassisen musiikin esittäjät näyttävät tarvitsevan yhtä lailla hermoja rauhoittavia aineita ennen tai jälkeen esityksen.

Klassisten muusikoiden päihteiden käytöstä on puhunut avoimesti Simon Rattlen johtamassa maailmankuulussa Berliinin Filharmonikot -orkesterissa soittava puhaltaja. Hänellä on ollut tapana kertomansa mukaan ottaa pari hermoja rauhoittavaa olutta ennen esitystä. Useiden maailman huippuorkesterien kanssa soittanut oboeisti kertoo turvautuneensa alkoholin ohella myös rauhoittaviin lääkkeisiin ja marijuanaan.

Etenkin ramppikuumetta hillitsevien betasalpaajien käyttö on tunnetusti yleistä muusikoiden keskuudessa, missä niillä kerrotaan olevan myös mustan pörssin markkinat. Laillisiin reseptilääkkeisiin kuuluvat betasalpaajat ovat varsinaisesti sydänlääke. Ne eivät kuitenkaan herpaannuta toisin kuin päihteet, vaan niiden vaikutus perustuu adrenaliinin liikaerityksen estämiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme