Mainos
Mainos

IS: Hollywoodin kätköistä löytyi talvisota-elokuva

Hollywoodin tekemä elokuva Suomen talvisodasta on löytynyt arkistoista vuosikymmenien jälkeen. Ilta-Sanomien mukaan elokuvaharrastaja Jarmo Raitio löysi elokuvan etsiessään aineistoa vanhoista suomalaisista ulkomailla esitetyistä elokuvista.

Ski Patrol kertoo Suomen talvisodasta. Se on tehty vuonna 1940 Hollywoodin Universal Studioissa. Elokuvaa ei koskaan esitetty Suomessa, syynä tähän olivat ilmeisesti ajan poliittiset suhdanteet.

Elokuva kuvattiin Kaliforniassa, joten siinä näkyy myös suomalaiskatsojille hieman tuntemattomia vuoristokyliä. Elokuvassa suomalaiset myös käyttävät tyrolilaishattuja ja iloitsevat itävaltalaistyyliin kansantansseista.

Ilta-Sanomien kertoman mukaan taistelu ei ihan seuraa talvisodan juonta. Elokuvassa suomalaiset ovat korkealla vuorenhuipulla, jonka venäläiset yrittävät vallata laskuvarjoilla. Kun tämä ei onnistu, venäläiset poraavat tunnelia räjäyttääkseen vuoren.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme