Mainos
Mainos

Iskelmä-Finlandia Charles Plogmanille

Vuoden 2009 Iskelmä-Finlandia -palkinto on myönnetty Charles Plogmanille. Palkinto luovutettiin Nokialla Tapsan Tahtien Iskelmä-Finlandia-konsertissa.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 10 000 euroa. Palkinnon saajan valitsi muusikko-säveltäjä Henrik Otto Donner. Ehdolla Iskelmä-Finlandian saajaksi oli tänä Plogmanin lisäksi Annika Eklund, Kaija Koo, Neumann ja Finlanders-yhtye. Donner sanoi, että valinta oli vaikea.

- Joka ikinen esiintyjä tänä iltana olisi ollut Iskelmä-Finlandian arvoinen. Palkintoa ei kuitenkaan voi jakaa, joten valinta oli tehtävä. Olen käyttänyt tähän paremman osan kesäkuusta kuunnellen kaikkien ehdokkaiden lähes koko tuotannon ja voittaja on Charles Plogman, perusteli Donner.

Palkinto myönnettiin nyt yhdeksättä kertaa. Iskelmä-Finlandia -tunnustuksen ovat aiemmin saaneet Antti Huovila (2001), Marion Rung (2002), Kari Tapio (2003), Matti & Teppo (2004), Jari Sillanpää (2005), Paula Koivuniemi (2006), Eino Grön (2007) ja Olli Lindholm (2008).

Yleisöäänestyksen voitti Finlanders-yhtye, joka sai 48 prosenttia annetuista äänistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme