Mainos
Mainos

Itämeren tila kiinnostaa Yhdysvalloissakin

Itämeren tilasta kertova lyhytelokuva on voittanut ensimmäisen palkinnon Houstonin kansainvälisillä filmifestivaaleilla Teksasissa Yhdysvalloissa. Teos palkittiin luontoa ja ympäristönsuojelua käsittelevien elokuvien sarjan parhaana.

Elokuva on kaunistelematon kuvaus ihmisen aiheuttamasta tuhosta. Elokuvassa tuodaan esiin, että Itämeri on maailman saastunein meri. Niin kauan kuin ihminen on asuttanut Itämeren rantoja, jätteet on kaadettu mereen. Nykyisin Itämeren valuma-alueella asuu 85 miljoonaa ihmistä neljässätoista valtiossa.

Elokuvan ohjasi Pami Teirikari. Leikkauksesta vastasi Teemu Soikkeli ja musiikista Lasse Enersen. Käsikirjoittajina toimivat Jyrki Poutanen ja Timo Silvennoinen. Palkitun filmin on tuottanut Pohjantähti-Elokuva yhteistyössä Suunnittelutoimisto Taivaan kanssa. Filmi on valmistettu hyväntekeväisyystyönä Baltic Sea Action Group -säätiölle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme