Mainos
Mainos

Jäniksen vuosi -romaanista uusintapainos

Arto Paasilinnan tunnetuin romaani, Jäniksen vuosi (Gummerus) on julkaistu uutena painoksena. Jäniksen vuosi on Paasilinnan huumorilla ja haikeudella höystetty läpimurtoteos, joka ilmestyi vuonna 1975. Kirjasta tuli maailmalaajuinen bestseller, ja se on käännetty tähän mennessä 26 kielelle. Risto Jarva teki kirjan pohjalta suositun elokuvasovituksensa.

Toimittaja Vatasen ja suomalaisen metsäjäniksen pakomatka maamme halki on säilyttänyt ajankohtaisuutensa. Kertomuksessa työelämän paineet ja jatkuva kiire vaihtuvat luonnonrauhaan ja vapauteen.

Toimittaja Vatanen törmää kuvaajan kanssa jäniksenpoikaseen jutuntekomatkalla jossain Heinolan seutuvilla. Vatanen ryntää metsään pelastamaan auton töytäisemän metsäneläimen. Samalla Vatanen päättää olla palaamatta entiseen elämäänsä.

-Isä jätti toimittajan työt ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi jonkin aikaa Jäniksen vuosi -kirjan ilmestymisen jälkeen. Osittain tämä oli mahdollista juuri romaanin menestymisen johdosta, Petteri Paasilinna kertoo. -Jäniksen vuosi on keskeisin klassikko isäni tuotannossa. Sen sisältämä yhteiskuntakritiikki kestää aikaa, hän toteaa.

Kirjailija Tuomas Kyrö julkaisi vastikään Kerjäläinen ja jänis -teoksen, joka on kunnianosoitus Paasilinnan Jäniksen vuodelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme