Mainos
Mainos

Joensuun Gospel-festivaalista kasvoi suurtapahtuma

Joensuun Gospel-festivaali on ainoa uuden hengellisen musiikin iso kesätapahtuma Suomessa. Festivaali välttää sanan julistamista ja keskittyy evankeliumin levittämiseen musiikin kautta. Viikonloppuna kuudetta kertaa järjestetty tapahtuma keräsi noin 10 000 kävijää.

Gospel on vielä marginaalimusiikkia ja laajan neljäpäiväisen festivaalin järjestäminen iso taloudellinen riski. Lähin vastaava tapahtuma löytyy Tukholmasta. Joensuussa linjaksi on valittu monipuolisuus. Ilosanomaa levitetään klassisesta hiphoppiin, puheita vältetään. Festivaalijohtaja Hannu Hätönen kertoo, että julistamista ei harrasteta.

Nuorten 12-tuntinen ulkoilmakonsertti esitteli parikymmentä yhtyettä. Suomessa nuorisobändi ei vielä elätä itseään gospelilla. Joensuussa esiintyi myös gospelin kansainväliseen megasarjaan kuuluva The Tribe. Englantilaisyhtye on voittanut useita alan palkintoja varsinkin Yhdysvalloissa, jossa gospel onkin suurta bisnestä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme