Mainos
Mainos

Juhlaviikoilla vietetään Mozart-viikonloppua

Helsingin juhlaviikkojen viikonvaihde on omistettu Mozartille. Kansallisoopperassa pianotaiteilija Ralf Gothoni ja viulutaiteilija Elina Vähälä soittavat säveltäjän suosittuja sonaatteja. Kolmen konsertin sarja Alminsalissa alkaa lauantaina ja ulottuu viikonvaihteen yli maanantaihin.

Mozart tahditti kuulijoitaan jo perjantaina, kun harmonikkataiturit Toni Hämäläinen, Heikki Jokiaho ja Raimo Vertanen esiintyivät O`Malleys`ssä.

Sunnuntaina on luvassa Mozart-brunch Kappelissa. Siellä soittavat rokokoomusiikkia Kalinka Reinikainen, viulu, Sami Mäkelä, sello ja Seppo Reinikainen, sello. Taidehallin klubissa taas pelataan Mozartin noppapeliä ja jammaillaan.

Säveltäjämestarin musiikki on myös siivittänyt satoja elokuvia. Elokuva-arkisto järjestää Orionissa sarjan, jossa esitellään kuusi huipputapaamista Mozartin ja elokuvantekijöiden välillä. Valikoimaan kuuluvat mm. Milos Formanin Amadeus, Jean Renoirin Pelin säännöt, Bo WiderberginElvira Madigan sekä Luchino Viscontin Intohimo ja väkivalta.

Mozartin lisäksi juhlakauden viikonvaihteen runsaaseen antiin kuuluvat mm. teatteri, sirkus ja Lumottu tie lukuisine näyttelyineen. Huvila-teltassa vietetään viikonloppua J. Karjalaisen ja Electric Saunan parissa.

Auroran kentällä viihdyttää Cirkus Cirkör. Q-teatteriin on liettualainen kulttiohjaaja Oskaras Korsunovas tuonut Termenvox-näytelmän. Esittäjinä ovat Korsunovasin nimeä kantavan teatteriryhmän näyttelijät. Art goes kapakka vie taidetta kapakoihin ja Senaatintorilla Makujen piazzalla tarjoillaan niin ruokaa kuin musiikkia. Sunnuntaina muistetaan piazzalla varsinkin lapsiperheitä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme