Mainos
Mainos

Juho Kuosmasen Kaupunkilaisia kilpailee Locarnon elokuvajuhlilla

Juho Kuosmasen ohjaama Kaupunkilaisia on päässyt ohjaajatulokkaille tarkoitettuun kilpasarjaan Locarnon elokuvafestivaalilla Sveitsissä. Kilpailuelokuvia on kaikkiaan 23, ja ne on valittu 2 500 tarjokkaan joukosta. Sarjassa nähdään myös suomalaisen Matti Harjun ohjaama 19-minuuttinen elokuva One in Four.

Leopards of Tomorrow -kilpailusarja on tarkoitettu alle 40 minuuttia pitkille fiktiivisille elokuville. Nyt toista kertaa järjestettävän kilpailun tavoitteena on löytää ja tukea tulevaisuuden ohjaajalahjakkuuksia. Kilpailuun voivat osallistua sellaiset tekijät, jotka eivät ole vielä ohjanneet pitkää elokuvaa. Elokuvia ei ole ennen Locarnoa esitetty muilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kaupunkilaisia kertoo pätkätyöläisistä ja kaupungista, joka ei muukalaisista välitä, mutta tarvitsee heidän työvoimansa. Elokuvan on käsikirjoittanut Khadar Ahmed.

Juho Kuosmasen edellinen elokuva Kestomerkitsijät voitti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlien Cine'fondation-kilpailussa kolmannen palkinnon.

Locarnon elokuvafestivaali järjestetään 61. kerran 6.-16. elokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme