Mainos
Mainos

Juice Leskiselle myönnettiin taiteilijaeläke

Eläke myönnetään taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela on myöntänyt 42 uutta elinikäistä taiteilijaeläkettä eri taiteenalojen edustajille. Täysi eläke myönnettiin 28 taiteilijalle ja osaeläke neljälletoista. Täysi eläke on 1143,26 euroa kuukaudessa ja osaeläke siitä puolet.

Täyden tai osaeläkkeen saavat muun muassa ohjaaja Anssi Mänttäri, kirjailijat Agneta Laurent (Agneta Ara), Eira Stenberg ja Juhani Syrjä, kuvataiteilijat Antti Holma, Kari Huhtamo ja Katriina Salo, näyttämötaiteilijat Bo Andersson ja Paavo Piskonen, säveltaiteilijat Arja Havakka, Pauli (Juice) Leskinen ja Reino (Reiska) Laine sekä sirkustaiteilija Pertti Sariola.

Hakijoita oli tänä vuonna 456. Eläke myönnetään taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon myös hakijan varallisuus ja toimeentulo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme