Mainos
Mainos

Kahdeksan teosta kisaa Teosto-palkinnosta

Kahdeksan musiikkiteosta tavoittelee tämän vuoden Teosto-palkintoa.

Ehdolla ovat Sebastian Fagerlundin Ignite, Tuure Kilpeläisen Valon pisaroita, Circle-yhtyeen Rautatie, Wimmen Mun, Kaija Saariahon D'om le vrai sens klarinetille ja orkesterille, Palefacen Helsinki-Shangri-La, Chisun Vapaa ja yksin ja Vilma Timonen Quartetin Forward.

Esiraati kehuu Kaija Saariahon teoksen D'om le vrai sens klarinetille ja orkesterille määrittelevän uudella tavalla solistin ja orkesterin välisen suhteen. Orkesterin sointiväriskaalaa raati kuvailee jännittäväksi ja rikkaaksi.

Chisun albumia Vapaa ja yksin esiraati luonnehtii vahvan näkemyksen ja kokonaisvaltaisen tekemisen leimaamaksi. Raadin mukaan Chisu hallitsee itsevarmasti tekstin, musiikin ja sovituksen yhdistämisen.

40 000 euron suuruinen Teosto-palkinto jaetaan korkeintaan neljän teoksen kesken. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

Palkinnon voittaja julkistetaan 14. huhtikuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme