Mainos
Mainos

Kainuussa näyttely Veikko Huovisesta

Toukokuussa 75-vuotta täyttäneen kirjailijan, professori Veikko Huovisen kirjalliseen tuotantoon ja hänen elämänvaiheisiinsa voi tutustua kesän ajan Kainuun Museossa. Simossa syntyneen, mutta lähes koko ikänsä Sotkamossa asuneen Huovisen elämäntyöstä kertovaan näyttelyyn on saatu runsaasti aineistoa myös kirjailijan omista arkistoista.

Tulevan kirjailijan mielikuvitus lensi jo nuorena, sillä vuodelta 1940 olevassa koululaisen taskukirjassa hän kertoo luokanvalvojansa nimeksi Herodes Sirviön ja uskonnon sekä voimistelun opetuksesta vastasi taskukirjan mukaan itse Canterburyn arkkipiispa.

Esillä on myös Huovisen lapsuusvuosina keräämä tulitikkuetikettien kokoelma. Näyttelyssä ovat esillä kaikki Huovisen kirjoittamat 35 teosta ensipainoksina sekä neljä hänen toimittamaansa teosta. Tekstien ja kuvien kautta käydään läpi kirjailijan elämänvaiheita ja teosten syntyä.

Kajaanissa sunnuntaina avattava näyttely on laajin kirjailija, professori Veikko Huovisen elämäntyöstä koottu näyttely. Aloite näyttelyn järjestämisestä tuli museon taholta ja kirjailija antoi suostumuksensa, vaikka hän ei julkisuudesta suuremmin välitä. Näyttely on avoinna syyskuun 15. päivään saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot