Mainos
Mainos

Kaj Franck -palkinto Ritva-Liisa Pohjalaiselle

Kaj Franck -palkittu Ritva-Liisa Pohjalainen on tehnyt 30-vuotisen uran suomalaisen vaatetusteollisuuden palveluksessa.

Muotitaiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen sai tämänvuotisen Kaj Franck -muotoilupalkinnon. Design Forum Finlandin ja Suomen messusäätiön myöntämään tunnustukseen kuuluu 10000 euron rahapalkinto, pronssinen Kaj Franck -mitali ja näyttely Design Forum Finlandin tiloissa Helsingissä.

- Pohjalaisen vahva näkemys ja oma tyyli ovat nostaneet hänet Suomen nimekkäimpien ja arvostetuimpien suunnittelijoiden joukkoon, perusteluissa todetaan.

Vuonna 1949 syntyneellä Ritva-Liisa Pohjalaisella on takanaan 30-vuotinen ura suomalaisen vaatetusteollisuuden palveluksessa. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 1974. Viimeksi hän on suunnitellut lahtelaiselle L-Fashion Groupille omaa nimeään kantavan Ril's malliston.

Pohjalainen on saanut aiemminkin tunnustusta ammattitaidostaan. Hänet palkittiin muun muassa Kultaisella vaatepuulla vuonna 1998. Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely Design Forumissa avautuu perjantaina ja on esillä 9. tammikuuta saakka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme