Mainos
Mainos

Kalastaja-ooppera Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla

Lohtajan kirkkomusiikkipäivillä on ensi kesänä kotimaisen oopperan Kalastaja kantaesitys. Eero Erkkilän säveltämä teos on 22. kerran järjestettävien kirkkomusiikkipäivien ensimmäinen oopperatuotanto. Lohtajalaissyntyinen kapellimestari, kuoronjohtaja ja säveltäjä Erkkilä on muokannut jo parikymmentä vuotta sitten valmistuneesta oopperateoksestaan kirkko-oopperaversion.

Elokuun alussa esitettävä ooppera kertoo Jeesuksesta, alkaen tämän kuolinkamppailusta ja päättyen hänen taivaaseen astumiseensa. Oopperan päähenkilö on kalastaja Immo, joka esiintyy seitsemänä eri persoonana. Eero Erkkilän kirjoittama libretto pohjautuu Markuksen evankeliumiin ja Mika Waltarin lyriikkaan. Immon roolin laulaa Hannu Niemelä.

Muissa keskeisissä rooleissa ovat mm. Anna-Kristiina Kaappola ja Aki Alamikkotervo. Heinä-elokuun vaihteessa järjestettävillä Lohtajan kirkkopäivillä esitetään sekä kirkkomusiikin suurteoksia että pienimuotoisia teoksia. Esiintyjinä on vuosien varrella kuultu eturivin muusikoita ja kuoroja Suomesta ja ulkomailta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme