Mainos
Mainos

Kaleva lahjoitti Oululle julkisen taideteoksen

Oulussa on paljastettu uusi julkinen taideteos - Mediator. Kuvanveistäjä Martti Aihan tekemä veistos on tehty sanomalehti Kalevan 100-vuotisjuhlan johdosta ja juhlivan lehden tilaamana. Veistos sijoitettiin kaupungintalon ja Kalevan vanhan toimitalon läheisyydessä olevaan Snellmanin puistoon, jossa Kalevan toimitusjohtaja Matti Ursin luovutti veistoksen Oulun kaupungille.

Teos on koottu yhdeksästä kolmen metrin pituisesta hitsatusta elementistä, jotka on pultattu yhteen. Se ilmentää Kalevan olemusta tiedon välittäjänä ja kommentoijana yleisönsä ja ympäristönsä välillä. Teoksen oranssinkeltaisen värin Martti Aiha toteaa tulevan Pohjois-Suomen valon peruskajastuksesta. Taiteilija valitsi teokselle horisontaalisen perusmuodon, joka on vakaa, mutta joka muodostuu aktiivisista jaksottaisista elementeistä. Se ilmentää myös tiedonvälitykseen olennaisesti kuuluvaa aktiivisuutta sekä molempiin suuntiin liikkuvaa aikakaudellista jaksollisuutta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme