Mainos
Mainos

Kalle Päätalo haudataan Tampereelle

Kirjailija Kalle Päätalo siunataan hautaan Tampereella joulukuun 16. päivänä. Siunaustilaisuus on Messukylän kirkossa kello 11. Siunauksen toimittaa Tampereen emerituspiispa Paavo Kortekangas.

Kortekangas on siunannut hautaan myös toisen merkittävän Tampereella vaikuttaneen kirjailijan, Väinö Linnan. Kalle Päätalon siunaustilaisuus on avoin kaikille, jotka haluavat saapua paikalle hänen muistoaan kunnioittamaan. Messukylän kirkkoon mahtuu noin 800 henkilöä. Sen sijaan siunauksen jälkeen pidettävä muistotilaisuus on yksityisluonteinen ja tarkoitettu pelkästään omaisille ja ystäväpiirille.

Kalle Päätalo kuoli Tampereen yliopistosairaalassa viikko sitten maanantaina. Yli 40 teosta kirjoittanut kirjailija oli kuollessaan 81-vuotias. Päätalo on määrä haudata oman toivomuksensa mukaisesti hänen omilla varoillaan.

Vuonna 1992 kuollut Väinö Linna haudattiin valtion varoin. Valtiolliset hautajaiset ovat harvinainen kunnianosoitus, josta päättää valtioneuvosto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme