Mainos
Mainos

Kalle Päätalo haudattiin tänään

Kirjailija Kalle Päätalo siunattiin haudan lepoon tänään Tampereella. Siunauksen toimitti emerituspiispa Paavo Kortekangas ja valtiovallan tervehdyksen toi kulttuuriministeri Suvi Linden.

Piispa Kortekangas sanoi muistopuheessaan, että Kalle Päätalolle oli keskeisintä pieni ihminen ja tämän suuri arvo. Päätalo suodatti persoonallisuutensa läpi koko Suomen itsenäisyydenaikaisen historian, Kortekangas luonnehti.

Tampereen Messukylän kirkossa pidettyyn avoimeen siunaustilaisuuteen saapui runsaasti myös Päätalon lukijoita ja ihailijoita, tavallisia kansalaisia, jotka halusivat osoittaa kunnioitustaan arvostetulle kirjailijalle.

Kalle Päätalon haudalla

Kirkko oli lähes täynnä. Sen sijaan hautauksen jälkeinen muistotilaisuus oli luonteeltaan yksityinen ja tarkoitettu ainoastaan vainajan omaisille ja ystäville.

Kalle Päätalo kuoli 20. marraskuuta 81-vuotiaana. Hän kirjoitti kaikkiaan yli 40 teosta. Hänen päätyönsä on laaja omaelämäkerrallinen Iijoki-sarja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme