Mainos
Mainos

Kalle Päätalon elämäkerta ilmestyy joulukuussa

Kirjailija Kalle Päätalon elämäkerta ilmestyy 7. joulukuuta vain noin kolme viikkoa hänen kuolemansa jälkeen. Teoksen "Kalle Päätalon elämäkerta. Ison miehen savotta 1919-2000" on kirjoittanut Seppo Porvali ja kustantaa Revontuli.

Kalle Päätalo kuoli keuhkosyöpään 20. marraskuuta 81-vuotiaana. Päätalon elämä on hänen lukijoilleen jo ennestään tuttua, sillä Päätalo on kirjoittanut omaelämäkertansa 26-osaisessa Iijoki-sarjassa, jossa on peräti 17 000 sivua. Hän julkaisi sarjaa vuodesta 1971 vuoteen 1998. Sarja on pikkutarkka dokumentti kirjailijan elämästä läpi maaseudun muutoksen, pulavuosien ja sotien. Sarjan kirjoja on myyty noin 2,5 miljoonaa kappaletta, Päätalon koko tuotantoa on painettu 3,5 miljoonaa kappaletta.

Kirjailija-professori Päätalo siunataan Messukylän kirkossa Tampereella lauantaina 16.12 kello 11.00. Emerituspiispa Paavo Kortekangas toimittaa siunauksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme